Niezalogowany (Zaloguj się)
  • Reklama

• Kategorie

Подобные

Podobne

• Konkurs

• Konkurs fotograficzny rus.mil.pl - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com

Vanilla 1.1.10 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1. # 91
    Na szczególny skok cen bym nie liczył, bo naprawdę dużo tego się pojawiło swego czasu na rynku.
  2. # 92
    Raczej nie chodzi mi o zwyżkę cen starszych modeli, tylko o dalsze kupowanie elementów w "starych" kolorach.
    Bo jak się okazuje przez kolor nowe elementy stały się niekoszerne :/
  3. # 93
    Za +/- rok będą z powrotem koszerne ;)
  4. # 94
    Właściwie to pewnie już są tylko zdjęć jeszcze mało.
    Z ćwiczeń 45 Pułk Specnazu WDW, kamizelka molle w "szarym materiale"
    http://fotki.yandex.ru/users/soustov/view/371257/?page=0

Poza tym jak się tkanina skończy to nie wiadomo jaką następną kupią i z czego będą tłukli. Było już różnych materiałów wiele i pewnie jeszcze nas zaskoczą:)
  5. # 95
    Przywożę to na bieżąco - większość jest szaro-oliwkowa, ale ostatnia partia była znowu zielona. Niektóre ładownice w jeszcze innym kolorze. A RSP3 jedną dostałem w ogóle ze starego materiału - tego z grubym kratkowaniem. Tak że z budowaniem kolejnej teorii-opowieści-urbanlegendy możecie się jeszcze trochę wstrzymać :)))))))
  6. # 96
    no w sumie nie pomyslalem o Tobie - masz chyba na biezaco najwiekszy przeglad tych rzeczy. Ciekawe ile jest ze starszej produkcji jeszcze nie wyprzedanej a ile rzeczywiscie szyte z mixu materialow obecnie.
  7. # 97
    Owca ma rację, niedługo taką drogą dedukcji dojdziecie do eksperymentalnych, kordurowych smerszy dla podwodnego specnazu :)
  8. # 98
    a nie używaja takich ?!
  9. # 99
    Na poniedziałek ściągnę coś dla kosmiczieskowo spiecnaza gieerłu łunnowo naznaczenija :))
  10. # 100
    Czy ktoś może mi powiedzieć który kolor z zachodniego szpeju np. Flyee czy Eagle Industries (oryginały) jest najbardziej zbliżony do "olive" SPOSNU.

Producenci zachodni robią swój szpej w kamuflażu multicam oraz 5 kolorach :
    http://www.flyyeindustries.com/ArticleShow.asp?ProdID=0502

CB - Coyote Brown
    OD - Olive Drab
    RG - Ranger Green
    KH - Khaki
    BK - Black

Za to SSO na przestrzeni lat robiło szpej w zasadzie w 3 kolorach.
    Wczesne zestawy były robione z cienkiego nylonu w kolorze jaki bym nazwał khaki,
    następnie w kolorze bardziej zielonym i tutaj był w użyciu materiał ripstop i grubszy nylon.
    To chyba najbardziej popularny kolor. Ze strony użytkownika "Nabudate" prezentuję fotkę
    gdzie plecak/nadupnik jest w kolorze "khaki" a ładownice w tym drugim bardziej zielonym:

http://imageshack.us/photo/my-images/193/74733574.jpg/

Obecnie widać kolejny kolor szaro-zielony i tutaj przykładowa fotka:
    http://imageshack.us/photo/my-images/844/smersh1.jpg/

Interesuje mnie kolor jak ładownice u "Nabudatela" jaki najbardziej pasowałby do niego szpej z Flyee ?
    Stawiam na Olive Drab albo Ranger Green. Ten ostatni chyba jest prawie identyczny jak ostatnie szarozielone SSO ?
    Raz widziałem Khaki Flyee i może też by podpasował?
    •  
      ADi
    • 2011-08-15 *
    # 101
    A nie łatwiej było by porównać sprzęt SSO który masz ze sprzętem Amerykańskim którym dysponują znajomi ze świadka AirSoftowego? ;)
  11. # 102
    tak,khaki Flyee pasuje.
    mam kilka rzeczy z Flyee i ten kolor odpowiada bardzo odcieniem Nerpie ,która od ciebie nabyłem jakis czas temu
    pozdr.
  12. # 103
    Dzięki!

Adi wiem że trochę offtop - ale nie znam ludzi którzy mają oryginalne Flyee czy EI w innym kolorze niż CB :)
    Po prostu Hamerykańscy Chłopcy innych nie noszą. Czasem może znajdzie się na fotkach zielona, ale któż by dał 1000zł za kamielkę w Khaki ???
  13. # 104
    Autor cytatu: robaki dał 1000zł za kamielkę w Khaki ???

:))
    • Edi
    • 2011-08-16
    # 105
    Autor cytatu: robakiZa to SSO na przestrzeni lat robiło szpej w zasadzie w 3 kolorach.

Odmian (w tym kolorów) tego materiału wykorzystywanego przez SSO było o wiele więcej.
    •  
      ADi
    • 2011-08-16 *
    # 106
    Autor cytatu: robakiDzięki!

Adi wiem że trochę offtop - ale nie znam ludzi którzy mają oryginalne Flyee czy EI w innym kolorze niż CB :)
    Po prostu Hamerykańscy Chłopcy innych nie noszą. Czasem może znajdzie się na fotkach zielona, ale któż by dał 1000zł za kamielkę w Khaki ???

To i ja z polecę lekkim offtopem bo mam kumpla co dał za najnowszą kamizelkę Devgru której nazwy nie potrafię nawet wypowiedzieć ok. 1000$. xD Różni są fanatycy na tym świecie :3

A tak w temacie to jak byś miał smersha szaro-zielonego to bym Ci dopasował bo dużo osób od nas ( w sensie z Olsztyna) używa Flajów czy Iglów w OD czy RG. ;)
    Pewnie w Khaki też by się znalazły ale nie mam z czym porównać. :/
  14. # 107
    Nie wiem czy już ktoś wrzucał ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=cuIjUhIujvQ&feature=player_embedded#! ,pracownik SPOSN-u pokazuje jak złożyć Smersha.
  15. # 108
    A ja myślę ze sprzęt konfiguruje się samemu a nie jak na fotce czy filmie :) No chyba że ktoś się głowi jak co i gdzie przepleść czy coś.
  16. # 109
    W większości przypadków lepiej samemu sobie poskładać ale w Smershu brak jakiejkolwiek instrukcji i ilość tasiemek może przyprawić o zawrót głowy kogoś kto ma pierwszy raz z tym styczność. Przy pierwszym zakupie głowiłem się dwie godziny z pomocą neta i zdjęć Kazika co, gdzie i jak poprzeplatać stąd właśnie link do tego filmu żeby człek mnie więcej wiedział jak złożyć smersha w podstawowej konfiguracji.