Vanilla 1.1.10 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Autor cytatu: MW-750Ja poczekam aż grupy rekonstrukcyjne będą mogły strzelać ślepakami i wtedy dam mojego do rusznikarza celem wymiany lufy i zamka na sprawne (tam gdzie kupowałem moje deko maja też i ostre na sprzedaż) - czekam tylko aż wyjdą jakieś przepisy do nowej ustawy wyjaśniające jak ma to być zrobione.
Autor cytatu: ADiNie wiem po co mi to piszesz. :D Udam ,że czuje się zaskoczony faktem ,że w ten sposób wymienia się lufy. xD
Autor cytatu: ADiPoza tym łatwiej było im zdjąć osłonę lufy z MG34 niż z MG42. Bo w MG34 osłona lufy trzymała się na osi obrotu osłony lufy i zatrzasku. Natomiast w MG42 osłona lufy była integralną częścią korpusu.
Autor cytatu: ADiAle i tak najradośniejszą twórczością związaną z MG-34 był Deckungszielgerat-34. xD
Autor cytatu: MW-750Fajny PK custom jest w filmie "Ostatni poociąg pancerny" http://www.youtube.com/watch?v=UKyBY4a7pZ0 od minuty 4.40 gdzie Niemcy strzelaja z MG43 zrobionym z PK na lufę którego założono osłonę lufy i tłumik płomienia a'la MG43 a z boku karabinu wisi taśma ze ślepakami :-) Ogólnie wygląda on trochę szrotowato (poobijany, brak regulatora szybkostrzelności, zmęczone drewno kolby itp) - zapewne w niejednym filmie grał, ale nadal strzela.
Autor cytatu: KonradJeżeli byłoby to polskie deko z papierami clk to takie przeróbki to balansowanie na granicy prawa. Odpowiedzialności karnej byś za to nie miał ale musiałbyś się liczyć że przerobione deko by ci zarekwirowali w celu zbadania przez biegłych.
Autor cytatu: zuber Biadoliłem na forum o lufę bo w sumie tego najbardziej brakowało w końcu wykonałem ją na zamówienie u rusznikarza (fachowa robota).