Vanilla 1.1.10 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Już lepiej brzmi lista osób, które DOBROWOLNIE się do ustalonych zasad dostosują.
Autor cytatu: grigorij
Widzę, że na allegro trwa aktualnie bitwa o wykrywacz metali ;)
Pomysł z "zaklepywaniem" nie jest szczególnie udany. Złożenie oferty to nic innego jak zachęta dla innych (np. spoza rusmila). Powoduje to niepotrzebne podbijanie ceny.
Na allegro obowiązuje prosta zasada - wygrywa najwyższa oferta i to wystarcza.
Autor cytatu: willardnasunela mi sie jedna mysl. W koncu wszyscy mamy podobny obszar zainteeesowan a czesto na allegro sobie podbijamy razem ceny. Proponuje dzentelmen agreement ze ten kto pierwszy licytuje ma prawo pierwokupu jednakze gdy widzi, ze cena go przerasta to ma obowiazek dac znac na forum by inni mieli szanse.
W ten sposob unikniemy sztuczengo podbijania cen, ktore i tak sa juz poronione ;)
Dopisywałem tylko osoby, które mi bezpośrednio dały znać, że chcą w "lidzie" uczestniczyć :) Więc oficjalnie Owca w lidze nie jest, ale jeśli jest zainteresowany to osobiście nie widzę problemu by kolejną osobę dopisać.Autor cytatu: willardhm nie widzialem cie w lidze allegrowych dzentelmenow.
Autor cytatu: Konrad "Owca"To, że się gdzieś nie zapisałem nie oznacza jeszcze, że nie przyjąłem zasady działania. Co więcej - uważam, że osoba proponująca takie rozwiązanie jako pierwsza powinna sama z siebie przestrzegać swojej własnej propozycji bezwarunkowo :)